Pressemeddelelse vedrørende demonstration




Tilbage til demonstrationens hovedside








Pressemeddelelse

Stop Barnevernets Ideologi!

Lørdag den 7. september klokken 14 vil man i Aarhus og København kunne opleve en lille dedikeret gruppe af mennesker gå på gaden for at protestere imod et menneskerettighedsproblem, som ikke ret mange danskere er bevidst om. 

De fleste af dem som går på gaden i Aarhus og København har selv været ofre for dette menneskerettighedsproblem. Det er mennesker som har set sider af dansk forvaltningspraksis, som de fleste danskere lever i lykkelig uvidenhed om.

På den samme dag går tusindevis af mennesker på gaden i mere end 40 byer fordelt på 17 lande.

Emnet for den verdensomspændende protest er det norske barnebeskyttelsessystem "Barnevernet". Mere præcist er det den ideologi, som benyttes i det norske barnebeskyttelsessystem der protesteres imod. En ideologi som indbefatter, at myndigheder kan tvangsfjerne -og endda tvangsbortadoptere børn blot på grundlag af en psykologisk risikoprofil. En psykologisk risikoprofil som er så åben for fortolkning, at den i praksis ophæver en hver form for retssikkerhed.

En ideologi som vinder indpas i mange lande rundt om i verden og fører til at anbringelser af børn er blevet et magtmiddel, som myndigheder kan tage i anvendelse under dække af hensynet til barnets tarv.

I Aarhus og København og over hele verden går mennesker den 7. september på gaden for at gøre opmærksom på dette problem.

Vi håber at den danske presse vil dække denne demonstration og være med til, at skabe debat om en problemstilling med vidtrækkende konsekvenser. En problemstilling som den almindelige tillidsfulde dansker ikke har fået øje på endnu, men som er en trussel imod vores demokrati og velfærdsmodel.

Læs alt om demonstrationen her: Stop Barnevernets Ideologi!

Brochure på dansk i PDF format, Brochure in English in PDF format

Brochure på Dansk i billedformat:


Kommentarer